15 lucruri pe care sigur nu le ştiaţi despre Audrey Hepburn

Câteva lucruri mai puțin știute despre o actriță considerată o emblemă a frumuseții.

Audrey-HepburnCu toţii o ştim pe Audrey Hepburn, actriţa care ne-a încântat prin gingăşia şi naturaleţea însoţite de o tentă aristocrată în filmul Breakfast at Tiffany’s. Deşi nu se încadra în tiparele frumuseţii specifice perioadei, Audrey a reuşit să-şi contureze o imagine absolut adorabilă, rafinată, elegantă şi discretă. Într-o lume a blondelor și a formelor voluptoase, ea a izbutit să deschidă şi o altă coordonată a frumuseţii prin silueta ei zveltă, androgină, tunsorile pixie şi sprâncenele proeminente.

Chiar dacă se cunosc multe detalii despre viaţa şi cariera sa, există totuşi şi câteva lucruri prea puţin cunoscute despre Audrey Hepburn. Iată mai jos câteva dintre aspectele mai puţin ştiute despre cea care astăzi este considerată o emblemă a frumuseţii, a farmecului copilăresc şi a eleganţei. Pe scurt, imaginea stilului şi a bunului gust.

 1. Înainte de a deveni actriţă, Audrey Hepburn a fost asistentă la un cabinet stomatologic.
 2. Actriţa a fost de multe ori complexată de faptul că purta 44 la pantofi. De asemenea, nu era mulţumită nici nasul ei, cu atât mai mult cu cât a primit multe critici privind aspectul fizic din partea mamei sale, lucru pe care ulterior l-a acceptat şi a învăţat să-l folosească în favoarea ei.
 3. După ce a Hepburn a apărut în filmul Breakfast at Tiffany’s cu o pisică, adăposturile de animale au constatat o creştere a cererii de pisici de rasa asemănătoare celei din film.
 4. Frumosul terrier al actriţei a fost botezat Mr. Famous.
 5. Două dintre filmele preferate ale actriţei au fost E.T. şi The Princess Bride.
 6. La câteva momente după ce Hepburn a primit premiul Oscar pentru Cea Mai Bună Actriţă graţie prestaţiei sale din Roman Holiday (Vacanţă la Roma), aceasta s-a dus la toaletă unde şi-a uitat din greşeală premiul. Din fericire, statueta a fost recuperată la timp, chiar când actriţa se pregătea pentru fotografiile din timpul ceremoniei.
 7.  Hepburn a depus un jurământ prin care-şi promitea să nu depăşească 46 de kilograme. Cu excepţia momentelor în care a fost însărcinată, aceasta nu şi-a încălcat niciodată jurământul.
 8. Una dintre actriţele preferate ale lui Audrey Hepburn a fost Meryl Streep.
 9. Celebra şi superba rochie neagră pe care a purtat-o actriţa în Breakfast at Tiffany’s, creată de Hubert de Givenchy, a fost vândută la licitaţie în anul 2006 pe suma de 920.000 de dolari, devenind astfel, una dintre cele mai scumpe amintiri cinematografice din toate timpurile.
 10. În două rânduri, Audrey Hepburn nu a fost prima alegere pentru rolul principal feminin: în Breakfast at Tiffany’s, unde scriitorul Truman Capote ar fi dorit-o pe Marylin Monroe în rolul lui Holly Golightly, şi în filmul Vacanţă la Roma, unde Frank Capra ar fi dori-o în rol principal pe Elizabeth Taylor.
 11. Actriţa a visat iniţial să devină balerină, dar a fost refuzată din cauza faptului că era prea înaltă.
 12. Hepburn cunoştea şi vorbea foarte bine cinci limbi străine: engleza, franceza, spaniola, flamanda şi italiana.
 13. La un an după ce Marylin Monroe i-a cântat La mulţi ani! Preşedintelui John F. Kennedy în 1962, Audrey i-a cântat acelaşi lucru cu ocazia ultimei sale aniversări, în 1963.
 14. Unul dintre hobbyurile actriţei era croşetatul şi, de multe ori, croșeta chiar şi pe platourile de filmare.
 15. Hepburn iubea jazzul atât de mult încât nu pleca niciodată undeva fără să-şi ia discurile.

Iar dacă se întreabă cineva de unde e numele Hepburn, aflăm că pe actriţă o chema Audrey Kathleen Ruston, iar Hepburn este, de fapt, numele străbunicii sale.

Surse: (1, 2)

Miruna Iacob

Miruna Iacob Blog | Facebook | De același autor

Absolventa de Litere, cu multe placeri vinovate pe cartea de vizita. Printre cele cronice ar fi curiozitatea, literatura, filmele lui Chaplin, o ceasca de cafea pe un fundal preferabil autumnal si orice seara de jazz intovarasita cu un pahar de vin rosu.

Recomandări

6 comentarii

 1. Tudor

  Frumos articolul, cu o singură rezervă: cel mai probabil actrița cunoștea patru limbi străine, întrucât engleza cel mai probabil (nu stiu sigur de aceea nu mă pronunț) era limba maternă.

  1. Multumesc pentru apreciere! Pe de o parte, am stat si eu sa ma gandesc daca sa consider limba engleza ca fiind limba ei materna sau nu. Pe de alta parte, platoul ei lingvistic a fost dominat inca din copilarie de doua limbi pe care le-a folosit in paralel: engleza si olandeza. Actrita e nascuta in Belgia, iar valentele britanice sunt mostenite de la tatal ei. Mama ei in schimb a fost din aristocratia olandeza si anii sai (ma refer la Audrey) petrecuti in Olanda ma cam impiedica sa consider engleza limba ei materna.

 2. Interesant, mai ales ca Audrey Hepburn e si actrita mea favorita. Doar ca Vacanta la Roma e regizat de William Wyler, nu de Frank Capra.

  1. 🙂 Da, produsul final ii apartine lui William Wyler, insa ideea a fost a lui Frank Capra. In urma unor probleme, proiectul lui a fost preluat ulterior de Paramount si astfel Roman Holiday a ajuns sa fie regizat de W. Wyler. Era vorba aici intr-adevar, de momentul anterior trecerii de la Liberty Films (casa de productie a lui Capra) la Paramount.

   1. Uau! Zdrobitoare info 😀 Ma duc acasa sa-mi revin putin…

   2. ana

    Bravo! Ce informatii…! Multumim!

Adaugă comentariu