Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Sluga la doi stapani, la Teatrul Masca

Creion si portrete fotorealiste

Oricât de greu ar putea fi de crezut, imaginile următoare sunt desene în creion. “Deşi desenele mele sunt bazate pe...

Continuare...


Powered by

Sluga la doi stapani, la Teatrul Masca

Sorin Tudorde @
11 March 2011

Teatrul Masca vă invită la spectacolul Slugă la doi stăpâni. Vineri, 29 aprilie, de la ora 20:00. Va fi un spectacol special.

Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni este o comedie savuroasă pusă în scenă excelent de Mihai Mălai Mare. (Cristian Voiculescu)

Genial, jucat perfect, greu de crezut că actorii ăștia sunt oameni, pe scenă sunt zei… Da, exact cum zice Mălaimare, textul lui Goldoni “e viață adevărată”, iar spectacolul a fost total, nu puteai să rămâi indiferent, s-a plâns, s-a râs… (Dan Dragomir)

Oamenii aceștia care au trăit în seara asta pe scena teatrului Masca în piesa “Slugă la doi stăpâni” nu au făcut altceva decât să strige două ore la tine că iubirea vine mereu peste tine. Te doboară. Cu umorul ei. Cu durerea. Tragedia. Cu lacrimi. Când îi vezi pe tinerii aceștia care pleznesc de entuziasm, de talent și de inspirație, nu-ți vine să iubești mai mult sau să cauți iubirea. Ei te fac să te pleznești peste frunte. Să ai revelații de orice natură. Să te umpli. Să trăiești pur și simplu.  Să fii puternic. (Rares Petrisor, The Chronicle)

Mălaimare și-a imaginat un decor hippie, pacifist, unul în care personajele devin simboluri ale libertății, unde fiecare are menirea de a se zbate pe scenă pentru a atinge binele absolut final. Drumul vădit antiagresiv spre care a marșat Mălaimare își are lumina izbăvitoare în scena de final, în care miresele crează un contrast puternic, evident, între abordarea anterioară underground, libertină, puțin abordabilă. (Mircea Mester)

Voi încheia tot cu un citat din Carlo Goldoni, care zice că “Un călător înţelept nu-şi subapreciază niciodată ţara”. Iar când vezi oameni atât de talentaţi, punând atât de mult suflet în ceea ce fac, e şi greu să nu iubeşti România, aşa cum e ea… (Roxana, Lumea Mare)

Sunt doar câteva dintre gîndurile celor care au văzut spectacolul Slugă la doi stăpâni, în cadrul unui eveniment organizat de Teatrul Masca si Dreamteam.ro (iar dacă sunteți curioși, puteți afla chiar mai multe, urmărind ce s-a spus pe twitter despre #mascatweetmeet sau ce s-a scris pe bloguri).

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri