Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Minunata ecuatie a florilor

Norul negru

Fluturi. Zeci de mii de fluturi negri. Black Cloud este o instalație artistică realizată de mexicanul Carlos Amorales: zeci de...

Continuare...


Powered by

Minunata ecuatie a florilor

Sorin Tudorde @
12 November 2012

Flori realizate prin intermediul unor ecuatii matematice.

Ceea ce vedeți nu este, firește, o fotografie reală. Florile acestea nu sunt realizate cu ajutorul unor programe destinate prelucrării imaginilor, ci sunt realizate cu ajutorul unui soft care generează ecuații matematice a căror reprezentare grafică sunt obiectele geometrice cunoscute sub denumirea de fractali.

Arta fractală este un subdomeniu al artei digitale care este considerat new media și care folosește seturi de fractali dispuși grafic pentru a crea imagini artistice.

O galerie de flori fractale realizate de artista italină Silvia Cordedda.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Cleopatra

    As vrea sa stiu cum se numeste programul in care sunt create aceste imagini si cum se pot folosi ecuatiile ptr crearea imaginilor

Comentează

Parteneri