4 inexactități religioase pe care le credem adevărate

Știați că…

1. Fructul oprit (cel pe care Eva îl culege din Pomul cunoașterii încălcând astfel interdicția lui Dumnezeu) nu a fost neapărat un măr. Sau, mai exact spus: arta Occidentală ne-a obișnuit cu idee că ar fi un măr. În realitate, în Cartea Genezei, sunt menționate doar cuvintele pom și fruct, fără a se menționa despre ce fruct este vorba. Fapt care îi determină pe cei mai mulți specialiști să creadă că fructul oprit era o rodie, în timp ce alții sunt de părere că ar fi putut fi un strugure, o smochină sau o caisă.

2. Iisus nu s-a născut neapărat pe data de 25 decembrie: nu există nicio referire în Biblie la acestă dată. Ziua de 25 decembrie a fost aleasă de Papa Iuliu I.

3. Cei trei magi nu au fost neapărat trei. Nu se menționează nicăieri în Biblie nici numărul lor, nici că ar fi fost trei, nici că ar fi venit călare pe cămile, nici care a fost numele lor. Se crede că acest număr “s-a întipărit” în memoria noastră datorită reprezentărilor artistice ale Nașterii. Ba chiar mai mult: unele documente vorbesc despre faptul că ar fi fost câteva zeci de magi.

4. Maria Magdalena nu a fost o prostituată. Ea este adesea confundată cu o femeie al cărei nume nu este precizat și este prezentată în Evanghelia după Luca chiar înainte de se a se vorbi despre Maria Magdalena.

Adam-si-Eva

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

4 comentarii

 1. Ratza

  Corect, 4 inexactitati, ar mai fi vreo cateva mii in toata biblia, + aberatiile “sfintilor parinti” despre biblie si credinta, + enormitatile restului de “traditie” cre(s)tina, + … si acum vine cel mai grav lucru: crezul “popular” al carui rang nu e mai prejos decat biblia si sfintii parinti la un loc. Daca te mai gandesti ca la toate astea mai vin debitarile popilor … noapte buna, popor ortodox!

  1. Ana

   Ratza, citește Biblia, crede in Dumnezeu si roagă-te Lui. Daca El nu exista, nu ai pierdut nimic, daca exista – ai pierdut totul!

 2. gianni

  nu spune nicaieri ca a fost un mar, dar nici ca n-a fost! unde e inexactitatea?
  nu scrie exact data, dar nici ca nu s-a nascut atunci! unde e inexactitatea?
  nu scrie numarul magilor, dar dupa daruri ar fi putut fi trei! unde e inexactitatea?
  unde scrie ca Maria Magdalena nu a fost inainte ceea ce zici ca e o inexactitate?
  de aici comentarii ca cel de dinaintea mea!
  deci…care este intentia celor “trei inexactitati”?

  1. Alex

   Vă contrați pe nimic de fapt. Sau în cel mai bun caz pe o poveste,un basm.

Adaugă comentariu