Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Eddie Daniels: Mama mea este romanca!

Pensule nastrusnice

Cum promovăm un magazin de vopseluri? Foarte simplu: concepem un spot sau o serie de afișe în care arătăm ce...

Continuare...


Inregistrare

Colaboratori

Trimite-ne un articol prin intermediul formularului de aici. Daca ne place, il publicam. La cel de al doilea articol publicat vei primi o parola personala.

Ai uitat parola?

Noua parola iti va fi trimisa pe e-mail.

Aboneaza-te gratuit

Powered by

Dragă cititorule,

WebCultura traversează o perioadă ce îi amenință existența. Acum este momentul să apelăm la sprijinul celor pe care i-am bucurat, i-am alinat sau le-am descrețit frunțile. Ajută-ne să continuăm acest proiect.
Mulțumim celor câțiva care ne-au ajutat deja. Dacă vrei să ne ajuți, o poți face prin intermediul unei mici donații, fie prin transfer bancar (către SC Project 365 Communication SRL, cont: RO 93 BREL 00020 00934540100, Libra Internet Bank), fie online, prin intermediul butonului de mai jos. Mulțumim!

Eddie Daniels: Mama mea este romanca!

Sorin Tudorde @
10 November 2010

Eddie Daniels, cel mai important clarinetist al lumii, a avut amabilitatea de a se întâlni cu autorii WebCultura. Vineri, 12 noiembrie, Eddie Daniels va concerta, alături de Damian Drăghici și Diane Schuur, în cadrul spectacolului extraordinar Jazz in the City.

Puțini sunt aceia cărora viața le oferă șansa de a se afla, chiar și pentru câteva momente, în apropierea unor legende. Iar atunci când această șansă îți este oferită, nimic nu te pregătește cu adevărat pentru momentele care te așteaptă.

“Voi sunteți primul contact cu România”

Marți, 9 noiembrie 2010, ora 18:30. Eram în Club A, așteptându-l. Noi, autorii de pe WebCultura.ro, câțiva dintre colegii de la Internship 2.0 și câțiva prieteni. A venit exact la ora fixată, purtând cu sine o modestie firească, așa cum doar marile personalitați sunt capabile să o facă.

“Este prima oară când vin în România. Acum câteva ore am venit de la aeroport. Am stat puțin în camera de hotel și am exersat la clarinet. Iar acum câteva minute am ieșit pentru prima dată în oraș. În afară de aeroport si camera de hotel, voi sunteți primul meu contact cu România”, ne-a spus.

Apoi, preț de aproape o oră, am vorbit ca între prieteni. Despre jazz, despre clarinet, despre Damian Drăghici și despre cât de iubit și apreciat este “românul nostru” în SUA, despre naiul fermecat al lui Damian și virtuozitatea acestuia. Am vorbit despre Sinatra și despre Parker. Am vorbit despre jazz cu un “demon al jazz-ului”.

“Mama mea este româncă”

Iată, în continuare, doar câteva dintre gîndurile pe care Eddie Daniels le-a împărtășit cu autorii WebCultura.ro.

“Foarte puțină lume știe asta: mama mea este româncă. Când eram mic, vorbea cu mine în românește. Tatăl meu nu vorbea românește, iar eu nu știu niciun cuvânt în română. Dar, ascultându-vă, îmi aduc aminte cum vorbea cu mine. Nu înțeleg ce spuneți, însă sunetele îmi sunt familiare, îmi aduc aminte de cuvintele pe care mi le spunea mama.”

“Știți ce este un clarinet? Un clarinet este un copac. Un copac care are găuri în el.”

“Jazz-ul înseamnă revoluție. O revoluție care continuă prin intermediul fiecăruia dintre voi.”

Multumim, Eddie Daniels!

Vezi întreaga galerie foto.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | Mai multe articole

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Muzica

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.