Zilele culturii japoneze

Centrul de Studii Romano-Japoneze are placerea de a va invita in perioada 4 – 11 mai 2012 la Saptamana Culturii Japoneze la Universitatea Romano-Americana.

Astfel, vineri, 4 mai, ora 16.30, scriitorul George Moise, autorul volumului “Iertati-ma ca nu sunt japonez“, se va afla la Sala Senatului Universitatii Romano-Americane pentru o intalnire cu cititorii sai.

Luni, 7 mai, incepand cu ora 18:00, in Aula Universitatii Romano-Americane vor putea fi admirate peste 40 de kimonouri (cea mai spectaculoasa parada de kimonouri organizata in Romania, realizate cu sprijinul Asociatiei Radacini Culturale).

Pe data de 8 mai, incepand cu ora 18:00, la Sala Senatului URA, doamna profesor Mirela Murgescu ne va introduce in lumea fabuloasa a lui Satoshi Kon (unul dintre cei mai cunoscuti producatori japonezi de filme fantasy).

Pe data de 9 mai: seara dedicata artelor martiale japoneze. In Aula Universitatii Romano-Americane, incepand cu ora 18:00 veti putea fi martori la demonstratii de: ninjutsu, karate, Kempo, aikido. Eveniment realizat cu sprijinul Clubului Sportiv Cavaler Aikido.

Joi, 10 mai, aniversam impreuna 7 ani de la infiintarea Centrului de Studii Romano-Japoneze
–    printr-un Workshop de Manga realizat cu sprijinul ARC si Creative Arts, la ora 17:00;
–    incepand cu ora 19:00 in Aula Magna URA se va desfasura Gala de Premiere a Cursantilor CSRJ. Evenimentul va fi prezentat de catre Sebastian Muntean (participant la Vocea Romaniei, interpret de muzica pop si cursantul nostru) in limba romana si Iulia Tucma (studentul anului la CSRJ in ultimii doi ani) in limba japoneza;
–    urmeaza trei momente muzicale (taiko, chitara clasica si Sebastian Muntean in inchidere), filme de prezentare a activitatilor noastre (programul cultural din Japonia, aikido);
–    acordarea de premii pentru cei mai performanti 10 cursanti CSRJ. Premiul 1 va fi acordat, ca de obicei, de JTI si dl Rector; anul acesta se va acorda si un premiu special, ce va fi inmanat de dl Ambasador.

Seria de evenimente se va incheia vineri, 11 mai, cu doua evenimente: workshop de bucatarie japoneza cu Marui Sensei de la ora 12:00. La Sala Senatului URA avem onoarea sa va invitam la conferinta cu tema “Budismul japonez. De la inceputuri pana azi” sustinuta de domnul Stefan Liiceanu, incepand cu ora 16.30.

Pentru a putea participa la evenimente va rugam sa va inscrieti la office@csrj.ro. Mai multe detalii pe site-ul Centrul de Studii Romano-Japonez.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu