Viața, la patru ani

Ce înseamnă “să cheltuiești bine” (și de ce nu este bine să folosești cardul).

Zilele trecute am petrecut ceva timp cu Mihai, unul dintre cei mai tineri prieteni ai mei. Și, evident, ne-am ocupat de cele mai serioase lucruri cu putință: ne-am jucat. La un moment dat, mi-am mărturisit unul dintre păcate: “Hai să facem o mică pauză: ies puțin, să fumez o țigară.” “Hai că vin și eu cu tine, a venit răspunsul, mai stăm și noi de vorbă”. Și, uite așa, mi-a fost dat să aflu că…

“Să cheltuiești bine înseamnă să cumperi înghețată.”

“Cum așa?”, am întrebat eu cu nepriceperea de care doar un om mare poate da dovadă.

“Simplu, mi-a răspuns zâmbind cu înțelepciune prietenul meu în vârstă de patru ani: când cumperi înghețată, primești rest. Să cheltuiești bine înseamnă să primești rest. Dacă nu primești rest, nu cheltuiești bine. Uite, de asta nu e bine să stai la hotel: pentru că nu primești rest. Și nici când plătești cu cardul nu primești rest. Să cheltuiești cu cardul înseamnă că nu cheltuiești bine. Dar, atunci când cumperi jucării, primești restul. Să cumperi jucării și înghețată înseamnă să cheltuiești bine.”

Și, zău așa: prietenul meu Mihai chiar are dreptate!

(foto)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu