Turneul “Roots Revival Romania”, gata de start

Când primăvara este la un pas distanţă, șapte muzicieni din șapte ţări se pregătesc pentru un turneu naţional menit să vă revitalizeze simturile.

Roots Revival Romania” va începe în 25 februarie cu un concert extraordinar la Sala “Patria” din Braşov şi va continua în 26 februarie la Casa Studenţilor din Cluj-Napoca, în 27 februarie la Sala “Capitol” a Filarmonicii din Timişoara şi în 1 Martie la Sala Radio din Bucureşti.

Turneul propune patru concerte de world-music, în care tradiţia întâlneşte inovaţia: inspirată de Maria Tănase, muzica celor şapte artişti combină teme ale folclorului românesc cu influenţe de jazz şi muzică orientală. Fiecare concert va fi o aventură pe un teren sonor fascinant, impregnat de exotism şi originalitate, însă fundamentat pe elemente muzicale reprezentative pentru cultura tradiţională românească.

Turneul este iniţiat de Sensiblu şi de iranianul Mehdi Aminian, venit pentru prima dată în România în 2011. Artistul a evoluat atunci într-un concert de world-music organizat în cadrul prestigiosului Festival Internaţional „George Enescu”. Mehdi a avut apoi prilejul să călătorească în România, mai precis în Maramureş unde s-a îndrăgostit de muzica folclorică românească, precum şi de traiul autentic prezervat acolo atât de bine. Atunci i-a venit ideea organizării primei ediţii a proiectului „Roots Revival Romania”, împreună cu irlandezul Peter Hurley. Succesul proiectului l-a determinat pe Mehdi să continue cu o a doua ediţie, care, de data aceasta, ia forma unui turneu alături de Sensiblu în patru dintre cele mai importante oraşe ale României – Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Mehdi Aminian va avea încă şapte parteneri de scenă: armeanul Emmanuel Hovhannisyan, turcul Mehmet Polat, britanica Meg-Rosaleen Hamilton, neamţul Ruven Ruppik, spaniolul Aleix Tobias Sabater şi vocalistele Monica Mădaş, actualmente stabilită la Londra şi Maria Casandra Hauşi. Fiecare dintre aceşti muzicieni va cânta pe instrumente specifice ţării de provenienţă; astfel publicul din cele patru oraşe va avea ocazia să asculte timbrele unor instrumente precum ney-ul, duduk-ul, darbuka, oud-ul etc.
Turneul „Roots Revival Romania 2014” a fost precedat de lansarea în urmă cu câteva zile, în parteneriat cu Sensiblu, a unui CD disponibil spre vânzare în Librăriile Cărtureşti și intitulat „Roots Revival Romania”: Chapter one – Maramureş.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina de Facebook a Turneului RootsRevivalRomania. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în Oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos, dar şi la agenţiile sălilor care găzduiesc concertele.

Roots-Revival-Romania

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu