Tu ești fericit?

Tu ești fericit? De ce nu încerci?

“M-am născut în Mexico City. În cartierul Tacuba. Aici am crescut, am mers școală, m-am îndrăgostit pentru întâia oară și tot aici mi-am frânt o mulțime de oase. Dar ceea ce m-a marcat cu adevărat în acest oraș este că aici am învățat să merg pe bicicletă. Cu aceste două roți îmi știu rostul în oraș. Și să fiu sincer, îmi place la nebunie.

Să mergi pe bicicletă este ca și când ai avea aripi la picioare. Te simți liber… Simt că sunt într-o strânsă legătură cu orașul, călătorind prin el cu repeziciune. Umplându-mă cu adrenalină, simțind-o cum îmi curge asemeni sângelui prin vene. Pedalez ore în șir și tot nu îmi e de ajuns. Strecurându-mă printre mașini, urmărindu-le, printre blocajele în trafic și fețele frustrate trec mai departe: degetele mele aproape că nu simt lipsa oglinzii retrovizoare; după o secundă am plecat mai departe. Ei își petrec viața trecând pe rând de lumina roșie a semaforului. Eu pedalez în continuare, zâmbind.

Tu știi despre ce este vorba în viață? Despre a fi fericit! Să merg pe bicicletă este fericirea mea. Tu ești fericit? De ce nu încerci?” (Oscar Espinosa, biciclist)

Două roți – un scurtmetraj realizat de Sake Group.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu