Tu ai nevoie de o dezintoxicare social media?

O trusă de prim ajutor pentru dependenții de social media.

Trusa a fost creată de agenția BBH Barn conține mici autocolante cu like-uri, felicitări de tip twitter, o pereche de ochelari de soare cu filtre de tip Instagram și un carnețel de notițe pentru aceia care se simt pierduți fără amuzantele google doodles.

“Ne-am dat seama că prea mulți oameni se comportă astăzica și când ar avea un smartphone atașat de mâini. Mesajul nostru este simplu: conectați-vă la viața reală fără să folosiți telefonul. Dorim să provocăm interacțiuni reale și să aratăm că acestea pot fi la fel de amuzante.”

Potrivit agenției, un studiu pe care l-au realizat în prima parte a anului 2012 arată faptul că ne verificăm telefoanelor de mai mult de 150 de ori în fiecare zi, 10% dintre tineri trimit mesaje în timpul sexului iar 65% dintre adolescenți își folosesc telefoanele mobile în timp ce “socializează în viața reală”. Sigur, nu (vreau să) cred că rezultatele sunt reale, dar ceva adevăr tot există în ele.

Trusă de prim ajutor pentru dezintoxicarea social-media poate fi descărcată în format pdf de aici (și apoi, firește, decupată și utilizată). Și, nu în ultimul rând, iată și câteva reguli de foarte mult bun simț în utilizarea telefoanelor mobile.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu