Simplul act al asteptarii

O serie de fotografii remarcabile.

În imaginea care urmează sunt imortalizate câteva milioane de persoane care așteaptă să facă baie în râul Gange pentru a se purifica spiritual, cu ocazia Sărbătorii hinduse Kumbh Mela (considerată a fi cel mai mare pelerinaj spiritual din întreaga lume).

Fotografia a fost realizată în anul 2001 de către Steve McCurry. În acel an, aproape 70 de milioane de persoane au făcut baie în Gange cu ocazia Kumbh Mela.

Adesea, actul așteptării este oricum altfel în afară de simplu. Cei mai mulți oameni urăsc să aștepte. Să aștepte să facă un lucru, să obțină ceva sau plece undeva. Așteptarea nu pare un act în sine, ci doar o lipsă a acțiunii. Cu toate acestea, decizia de a avea răbdare și voința de a aștepta sunt acte de curaj și perseverență. (Steve McCurry)

Afganistan: o mamă așteaptă vești despre fiul său dispărut.

Yemen: femei așteptând la o coadă.

SUA: oameni așteptând să intre la o procesiune religioasă din Los Angeles.

India: un câine așteptând ca ușa să se deschidă.

Mai multe imagini pe blogul lui Steve McCurry.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu