Romania: tara frumusetii nerostite

Poate că este o formă de blestem: de multe ori suntem incapabili să vedem frumusețea tărâmurilor pe care ne-am născut până când nu ne-o arată alții…

“România este una dintre acele destinaţii misterioase despre care nu foarte multă lume știe câte ceva. Dar ceea ce iese la iveală atunci când începeți să căutați fotografii despre acestă țară este că oportunitățile pentru fotografiile de călătorie sunt spectaculoase şi că România este o destinaţie aţi putea dori să o luați în considerare.” Aceste sunt cuvintele care însoțesc un set de fotografii ale unor peisaje din România publicate pe LightStalking.com, una dintre comunitățile de fotografie recunoscute în spațiul virtual.

Și, cumva, nu mă pot opri să nu mă gândesc la șirul lung al eșecurilor care au însoțit – și însoțesc – încercările guvernamentale de a promova frumusețea acestei țări. Frumusețe pe care alții, iată, o regăsesc în cuvinte simple și puține. Dar spuse cu suflet. Și din suflet.

(click pe imagini pentru mărire)

Frumusețea pe care o regăsesc alții în locurile în care noi ne-am născut…

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu