Picturile nisipului

Timpul si viața, marea și nisipul – o singură existență. Mereu trecătoare.

Artistul american Andreas Amador creează, în nopțile cu lună plină, atunci când plajele au cea mai mare întindere, desene pe nisip de mari dimensiuni, folosind o simplă greblă. Sunt lucrări care durează doar câteva momente. Apoi, valurile le șterg, readucând nisipul la tăcere.

“Pe măsură ce valurile vin și dizolvă desenul, iar plaja revine la starea sa inițială, am posibilitatea de a contempla vremelnicia și de a conștientiza că toate lucrurile, indiferent de mărimea și întinderea lor, sunt trecătoare. Această conştientizare a ştergerii iminente a artei îi determină pe toți cei care trec prin aproperea desenelor să se oprească pentru o clipă. Nu există nici o altă șansă de a admira lucrarea mai târziu. Ea trebuie privită acum, în acest moment scos în afara timpului. Singurul moment în care poți intra în contact cu ea.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu