Pământul înstelat deasupra noastră

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Un mesaj pentru întreaga umanitate.

Un time-lapse format din imaginile filmate de pe Stația Spațială Internațională, însoțite de cuvinte rostite de membri ai echipajelor care au fost pe ISS în decursul timpului.

“În calitate de cei mai îndepărtați cetățeni ai planetei în acest moment și de prim echipaj uman pe Stația Spațială Alfa ne-am început călătoria de explorare și descoperire, clădind o piatră de sprijin pentru femeile și bărbații care vor călători și vor trăi în locuri îndepărtate fața de planeta noastră natală.”

“Deschidem o poartă spre Spațiu pentru întreaga rasă umană. În timp ce ne rotim în jurul planetei la fiecare 90 de minute, vedem o lume fără granițe și vă transmitem dorința noastră ca toate națiunile să coopereze în pace și armonie. Lumea noastră s-a schimbat dramatic. Însă ISS este dovada fizică a faptului că națiunile pot lucra împreună în armonie și că ar trebui să promoveze pacea și cooperarea globală și să atingă obiective care, pur și simplu, sunt dincolo de acestă lume.”

“În această noapte, ne dorim să împărtășim cu voi toți norocul nostru de a fi în acestă aventură spațială, admirația și emoția noastră în timp ce privim Pământul în toată splendoarea sa și convingerea noastră fermă că puterea spiritului uman de a făuri, de a explora și de a descoperi nu are limite.”

“Vremurile sunt grele peste tot în lume, însă acesta este un timp în care ne putem gândi cu toții la a fi împreună și a ne prețui planeta. Iar de aici, de sus, avem o perspectivă destul de frumoasă.”

O creație a italianului Giacomo Sardelli.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu