O simfonie compusa pe twitter si interpetata live

Fără îndoială, cea mai creativă campanie pe twitter din 2012.

Pentru a sublinia că din pricina reducerilor masive de fonduri existența sa este pusă în pericol, Orchestra Metropolitană din Amsterdam a creat Tweetphony, un proiect online prin intermediul căruia oricine poate compune mici pasaje muzicale prin intermediul contului său de twitter. Și chiar mai mult: cele mai bune “pasaje muzicale în 140 de caractere” sunt alese de către cei 52 de membri ai orchestei în cel mult o jumătate de oră de la trimiterea lor și interpretate în direct, chiar în momentul în care scriu aceste rânduri (astăzi, 26 octobrie 1012), în cadrul unui inedit concert care va dura opt ore.

Prin urmare, compuneți un scurt pasaj muzical cu ajutorul Tweetphony și urmăriți interpretările live ale Orchestrei Metropolitane pentru a vedea dacă ați fost aleși printre compozitori.

Fondată în 1946, Orchestra Metropolitană din Amsterdam este una dintre cele mai premiate orchestre simfonice din lume.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu