O odisee in stil baroc

Simplitatea adevărului dincolo de cuvinte.

Christy Lee Rogers creează imagini care amintesc de picturile în stil baroc, fără a apela la Photoshop. Cum? Fotografiind sub apă, în întuneric, lăsând formele trupurilor și hainelor să se miște liber, încet, fluid. Iată câteva imagini din Odiseea, cea mai recentă serie de fotografii realizate de Christy.

“Povestea pe care o spune Odiseea este născută din aglomerăride idei şi de energie,din emoții încătușate şi simplitatea adevărului dincolo de cuvinte. Ca şi în Odiseea lui Homer, viaţa este o senzațională şi tumultuoasă, umplută cu personaje interesante pe care le întâlnești pe întregul său parcurs. Dar, metaforic, Odiseea este o poveste mult mai cuprinzătoare, în cazul în care capacitățile şi abilităţile omenirii ajung până la un nivel nemaivăzut și de nedescris. Munca unui artist constă tocmai în exprimarea exterioară a unei lumi interioare, așa că, în Odiseea regăsiți atât căutările mele în aflarea răspunsurilor vieții, cât și percepția și cunoștințele mele despre viață.”

Și, dacă v-am deschis apetitul, nu uitați nici de incredibilele fotografii subacvatice semnate de Zena Holloway.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu