O bucată de zid cu o lucrare a lui Banksy a fost “luată” și scoasă la licitație

Suma de la care care lucrarea este evaluată pe site-ul de licitații? Între 500.000 și 700.000 USD…

Anul trecut, cu prilejul Jubileului de diamant al Elisabetei a II-a, pe străzile Londrei a apărut o lucrare graffiti realizată de Banksy: cunoscută sub numele de Muncă de sclav (Slave Labour), lucrarea înfățișează un băiețel realizând la o mașină de cusut un șir întreg de steaguri ale Marii Britanii.

Pe 15 februarie 2013, localnicii din zonă au sesizat însă că lucrarea a dispărut, Cu zid cu tot, firește.

Iar peste doar două zile, lucrarea era deja scoasă la licitație pe un site de licitații din Miami (SUA).

Motiv de mare supărare pentru localnici care, spunând că Banksy a dăruit lucrarea comunității lor, au prin a-și aduce aminte că oamenii din toate colțurile Londrei veneau aici pentru a o vedea. Și, prin urmare, au cerut oprirea licitației. Proprietarii site-ului spun însă că au făcut toate demersurile necesare pentru a se asigura că au toate drepturile legale de a vinde lucrarea.

Nu este pentru prima dată când o lucrare de a lui Banksy dispare misterios pentru a fi vândută apoi la licitație. În anul 2011 o lucrare cunoscută sub numele de Sperm Alarm a fost zmulsă de pe zid și vândută apoi pe eBay.

(via BBC)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu