Noapte instelata

Versiunea interactivă a unei picturi celebre.

Noaptea înstelată a lui Vincent Van Gogh este una dintre cele mai des folosite opere de artă în reproduceri cu mai mult sau mai puțin sens (pe WebCultura, de pildă, am prezentat o reproducere realizată din brichete din plastic și o altă reproducere realizată din capace de bere). Instalația artistică a artistului grec Petros Vrellis este însă cu totul altceva: prin intermediul animației create de Vrellis, pictura lui Van Gogh “capată viață”, transformându-se într-o instalație interactivă.

Și cum de la pictură interactivă la artă generativă drumul nu mai este chiar atât de lung, iată și o incredibilă vizualizare a drumului efectuat de 10.000 de taxi-uri, pe parcursul a 24 de ore, în Manhattan (nu, nu va speriați: vizualizarea are doar un minut și jumătate și, veți vedea, este plină de… o poezie).

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu