Noapte instelata

Versiunea interactivă a unei picturi celebre.

Noaptea înstelată a lui Vincent Van Gogh este una dintre cele mai des folosite opere de artă în reproduceri cu mai mult sau mai puțin sens (pe WebCultura, de pildă, am prezentat o reproducere realizată din brichete din plastic și o altă reproducere realizată din capace de bere). Instalația artistică a artistului grec Petros Vrellis este însă cu totul altceva: prin intermediul animației create de Vrellis, pictura lui Van Gogh “capată viață”, transformându-se într-o instalație interactivă.

Și cum de la pictură interactivă la artă generativă drumul nu mai este chiar atât de lung, iată și o incredibilă vizualizare a drumului efectuat de 10.000 de taxi-uri, pe parcursul a 24 de ore, în Manhattan (nu, nu va speriați: vizualizarea are doar un minut și jumătate și, veți vedea, este plină de… o poezie).

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu