Manualul directorului executiv

O carte din care cu toții aven câte ceva de învățat.

“Manualul directorului executiv” este o carte de colorat pentru adulți a cărei primă ediție a fost lansată la începutul anului 1961. Însă, veți vedea, învățăturile cuprinse în ea sunt de actualitate și astăzi. Chiar mai actuale decât ne-am dori.

executiv-1

Acesta sunt eu. Eu sunt director executiv. Directorii executivi sunt importanți. Ei merg la birouri importante și fac lucruri importante. Colorează-mi lenjeria intimă important.

executiv-2

Acesta este costumul meu. Colorează-l în gri, altfel îmi voi pierde locul de muncă.

executiv-3

Aceasta este servieta mea diplomat. Ea îi ajută pe ceilalți oameni să știe că eu sunt un director executiv. Mă face să arăt capabil. Organizat. Competent. Mă întreb dacă se și poate deschide.

executiv-4

Acesta este metroul meu. Mă duce la muncă în fiecare zi. Întâlnești o mulțime de oameni interesanți în metrou. Colorează-i pe toți în gri.

executiv-5

Acesta este liftul meu. El mă duce tocmai până sus. Oameni care nu sunt executivi stau chiar lângă mine în liftul meu. Nu e nimic în neregulă cu ei, dar nu mi-aș dori ca fiica mea să se mărite cu unul dintre ei.

executiv-6

Acesta este biroul meu. Este din mahon. Este important ca oamenii să aibă birouri din mahon. Pereții mei sunt tot din mahon. Mi-aș fi dorit să fiu și eu din mahon.

executiv-7

Acesta este telefonul meu. Are cinci butoane. Numără-le: unu, doi, trei, patru, cinci. Cinci butoane. Telefonul tău câte butoane are? Al meu are cinci.

executiv-8

Acesta este președintele companiei mele. El mă urăște. Mă strigă în tot soiul de moduri urâte, dar îmi acordă o mulțime de măriri salariale. Soția mea îi spune “tăticule”.

executiv-9

Aceasta este secretara mea. O urăsc. Ea este rea. Înainte aveam o doamnă blândă și voluptoasă. Dar soția mea l-a sunat pe tatăl ei.

executiv-10

Aceasta este soția mea.

executiv-11

Acesta este produsul pe care îl produce compania mea. Este un fixator rapid inter-fibre prin fricțiune. Acesta este produsul concurenților noștri. Este un cui.

executiv-12

Aceasta este sala de mese a companiei mele. Uneori o traversez și le zâmbesc angajaților. Salutare, angajați, spune zâmbetul meu, și eu sunt unul dintre voi. Eu nu mănânc niciodată aici.

executiv-13

Acesta este graficul meu de vânzări. Când linia urcă, mă simt bine. Când linia coboară, fac gaze. Colorați-mă în verde.

executiv-14

Aceasta este pastila mea. Ea este rotundă. Ea este roz. Ea mă face să nu-mi pese. Priviți-mă cum îmi iau pastila rotundă și roz… și cum nu-mi pasă.

executiv-15

Acesta este secretul meu.

executiv-16

Acesta este un client. El miroase urât. El are bani de cheltuială. Îl plac.

executiv-17

Acesta este autoturismul meu. Este o mașină de companie. Este folosită doar pentru livrări.

executiv-18

Acesta este paltonul meu de nurcă. Îl iau când mă duc la clubul meu. Îl iau când mă duc la petreceri. Merge într-o mulțime de locuri cu mine. Soția mea merge cu mine, de asemenea.

executiv-19

Aceasta este semnătura mea. Este mare. Este greu de citit. Unii oameni au semnături mici care sunt ușor de citit. Ei nu câștigă niciodată mai mult de o sută pe săptămână.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu