Mantuitorul

Editura RAO a lansat pe piață “Mântuitorul”, un nou roman semnat de Jo Nesbø, autorul norvegian ale cărui cărți s-au vândut în peste 9 milioane de exemplare în toată lumea.

“Este o noapte friguroasă de decembrie şi oamenii s-au adunat să asculte un concert de colinde al Armatei Salvării. Deodată se aude o împuşcătură şi unul dintre corişti se prăbuşeşte mort. Detectivul Hole şi echipa sa sunt chemaţi să investigheze crima, dar ei au puţine elemente de la care să pornească – nu există nici un suspect, nici o armă a crimei şi nici un mobil. Dar, când asasinul îşi dă seama că a împuşcat pe altcineva, Hole realizează că problemele lui de-abia de acum încep.” (Jo Nesbø, Mântuitorul)

Denumit de publicaţia The Independent “noul Stieg Larsson”, Jo Nesbø a publicat până acum nouă romane thriller care îl au ca personaj principal pe detectivul Harry Hole – antipatic, imprevizibil şi cu metode de lucru neobişnuite.

Primul roman Harry Hole a avut un succes fulminant, câştigând premiul Glass Key pentru cel mai bun roman poliţist din Nord (alături de Peter Høeg, Henning Mankell şi Stieg Larsson). Cărţile lui Jo Nesbø au fost traduse în peste 40 de limbi şi este considerat unul dintre cei mai buni scriitori de thrillere din Europa. Creaţiile sale au trezit şi interesul producătorilor de film, romanul The Snowman urmând să fie ecranizat în regia legendarului Martin Scorsese.

“Nesbø a urcat încetul cu încetul în ierarhia foarte competitivă a scriitorilor nordici de thriller. Cu romanul Mântuitorul, a atins vârful, iar eroul său, încăpăţânatul şi neascultătorul Harry Hole, a devenit poliţistul meu preferat din părţile acelea… Şocuri terifiante, tensiune şi atmosferă.” (The Times)

“Următorul Munch sau Ibsen ar putea fi Jo Nesbø… Şi, dacă există dreptate în lume, într-o zi Harry Hole va fi la fel de celebru ca Harry Potter.” (CNN)

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu