Generatia care isi canta depresiile

O spun cercetătorii: muzica este din ce în ce mai puțin creativă. Și tot mai depresivă.

Potrivit unui studiu făcut public la sfârșitul lunii iulie 2012, muzica pop actuală este cam la fel cu aceea de acum 50 de ani. Cu diferența că, în ultimii ani, tendința este este de a fi mai zgomotoasă. Astfel, cercetătorii spanioli au analizat o imensă arhiva muzicală – The Million Song Dataset – și au ajuns la concluzia că, în timp ce diversitatea creațiilor muzicale a scăzut drastic, ne aflăm azi într-un plin război al zgomotului al cărui rezultat este faptul că un pian și o chitară ajung să sune cam în același mod.

Și, de parcă această veste nu ar fi fost suficientă, cercetătorii Glenn Schellenberg și Christian von Scheve au analizat muzica ultimilor 50 de ani și au dat publicitații un alt studiu care arată că muzica a devenit mai tristă și mai ambiguă emoțional. Cu mai multe conotații negative. Din ce în ce mai depresivă.

Și cum spusele ercetătorilor nu cred să mire pe cineva, vă las în compania unei melodii mai vechi. Așa, ca aducere aminte.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu