Gala Twin Art: arta în slujba celor care au nevoie de ajutor

“A face bine și a fi responsabil reprezintă o artă.” (Alexandru Tomescu)

Conduși de un gând atât de special, cum este acela mărturisit de violonistul Alexandru Tomescu, fiecare dintre noi ar putea schimba ceva în viața celor care au într-adevăr nevoie de ajutorul nostru.

Startul va fi dat pe 20 martie, la Ateneul Român, odată cu debutul primei ediții a Galei Twin Art, un eveniment dedicat HHC România, organizat în coproducție cu Filarmonica “George Enescu” din București. Evenimentul va fi prezentat de actorul Mihai Călin, iar violonistul Alexandru Tomescu va susţine un recital extraordinar alături de pianistul Andrei Licareț.

Fundaţia Hope and Homes for Children a pătruns în România cu mai bine de 14 ani în urmă. Până de curând, HHC a activat mai ales în partea nordică,centrală şi vestică a României, reformând sistemul instituțional de protecție a copilului punând accent pe conceptul familial.

Directorul Naţional al Fundaţiei Hope and Homes for Children România, Ştefan Dărăbuş, a făcut o analiză a tuturor acţiunilor întreprinse de HHC la împlinirea a aproape 15 ani de reformă în sistemul social de protecţie a copiilor abandonaţi . Rezultatele? Unele importante şi admirabile : 47 de instituţii vechi de tip orfelinat au fost închise(în judeţele Maramureş, Alba,Hunedoara,Mureş, Bacău), 97 de servicii alternative au fost inaugurate,12.687 de copii şi tineri dezinstituţionalizaţi, 6.955 de copii ramaşi în familie datorită programelor de prevenţie.

Reuniţi sub cortina aceluiaşi eveniment elegant, cultural şi caritabil, personalităţi de seama din România şi-au dat mâna pentru a fi cele dintâi care să atragă atenţia asupra importanţei pe care o reprezintă Fundaţia Hope and Homes for Children în ţara noastră.

Gala va beneficia de prezența extraordinară a Alteței Sale Principesa Marina Sturdza – Preşedinte de onoare al HHC, jurnalista Amalia Enache și violonistul Alexandru Tomescu – ambii reprezentanţi speciali ai Fundaţiei, Malvina Cservenschi şi Sorin Dănescu, implicaţi prin acţiuni şi proiecte caritabile, cu toţii vor fi prezenţi în seara de 20 martie, în superba sală a Ateneului Român, pentru a demonstra că fiecare gest contează.

Punând laolaltă oameni şi fapte, am putea crea o singură, unică şi frumoasă poveste: Gala Twin Art – simbolul unui gând şi al unui proiect, dorinţa de a pune arta în slujba celor care au nevoie de ajutor, drumul optimist pe care îl vom construi împreună pentru copiii abandonaţi ai României.

Adriana Ene

Adriana Ene

Recomandări

Adaugă comentariu