Despre balauri, numai de bine

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Cum ar arăta în realitate balaurii pe care și-i imaginează copiii?

Ce se întâmplă atunci când combini creativitatea copilăriei cu experiența pe care o aduce maturitatea? Pornind de la această întrebare, artistul american Dave DeVries aduce la viață, prin intermediul ilustrațiilor tridimensionale, creaturile fantastice desenate de către copii.

“Totul a început de la nepoata mea, Jessica, pe când obișnuia să-mi umple schițele cu mâzgălituri. În timp ce le priveam, m-am întrebat dacă prin culoare și textură s-ar putea obține un efect 3D. Ca ilustrator, făceam ăn fiecare zi desenele să arate tridimensional pentru revistele de benzi desenate, aşa că m-am întrebat de ce nu aș aplica aceleași procedee și în cazul desenelor făcute de copii. Și asta a fost tot: fără cercetări, fără ani de trudă; de ce nu am putut aplica aceste tehnici pentru acelaşi desen unui copil? Asta a fost … nici o cercetare, nu de ani de truda; doar curiozitatea de a vedea desenele făcute de Jessica prinzând viaţă.”

Astfel a luat naștere proiectul The Monster Engine. După cum se poate observa, contururile personajelor imaginate de copii rămân intacte, DeVries “aducându-le la viață” prin culoare și textură.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu