Despre balauri, numai de bine

Cum ar arăta în realitate balaurii pe care și-i imaginează copiii?

Ce se întâmplă atunci când combini creativitatea copilăriei cu experiența pe care o aduce maturitatea? Pornind de la această întrebare, artistul american Dave DeVries aduce la viață, prin intermediul ilustrațiilor tridimensionale, creaturile fantastice desenate de către copii.

“Totul a început de la nepoata mea, Jessica, pe când obișnuia să-mi umple schițele cu mâzgălituri. În timp ce le priveam, m-am întrebat dacă prin culoare și textură s-ar putea obține un efect 3D. Ca ilustrator, făceam ăn fiecare zi desenele să arate tridimensional pentru revistele de benzi desenate, aşa că m-am întrebat de ce nu aș aplica aceleași procedee și în cazul desenelor făcute de copii. Și asta a fost tot: fără cercetări, fără ani de trudă; de ce nu am putut aplica aceste tehnici pentru acelaşi desen unui copil? Asta a fost … nici o cercetare, nu de ani de truda; doar curiozitatea de a vedea desenele făcute de Jessica prinzând viaţă.”

Astfel a luat naștere proiectul The Monster Engine. După cum se poate observa, contururile personajelor imaginate de copii rămân intacte, DeVries “aducându-le la viață” prin culoare și textură.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu