Creionul, ca bagheta magica

“Nu există iluzie care să nu poate fi creată pe hârtie.”

Despre artistul Ben Heine și despre a sa serie Creion vs. aparat foto am mai vorbit. Iată astăzi o serie de noi imagini realizate de pictorul, ilustratorul și fotograful belgian.

Heine suprapune unei fotografii un desen al unei realități paralele, construind astfel, cu ajutorul creionului, un cu totul alt univers.

“Creion vs. aparat foto este o serie care vorbește despre iluzie, vis, poezie, magie şi simplitate. Provocarea constă în a crea un desen cu aspect 3D pe o bucată de hârtie, o schiţă care trebuie să fie interconectată cu fundal fotografic, dar, în același timp, trebuie să spună o poveste de sine. Nu exista limite, totul este posibil: nu există iluzie care să nu poate fi creată pe hârtie.” (Ben Heine)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. gale gabriela

    Foarte interesantă această formă de manifestare a sincretismului artelor!

  2. Didi

    Da, Ben Heine este un adevarat artist!

Adaugă comentariu