Corul de Copii Radio – de vorba cu Pamantul la Sala Radio

Rareori în agitaţia cotidiană ne putem desprinde de ritmul alert în care ne trăim viaţa pentru a ne opri o clipă şi a asculta Pământul.

Duminică, 8 mai, la Sala Radio, Corul de Copii Radio dă glas Pământului! Râu, mare, vânt, furtună – fiecare ne spune povestea sa, prin intermediul vocilor cristinaline ale copiilor. Căci cine altcineva este mai potrivit în a descifra misterele Pământului dacă nu copiii?

Organizat la două săptămâni de la Ziua Pământului, concertul Corului de Copii Radio propune două lucrări contemporane pe cât de diferite, pe atât de similare – Adiemus, Songs of Sanctuary de Karl Jenkins şi Opereta Ecologica en Quatro Actos de Alberto Grau. Cele două sunt precedate de celebra lucrare corală For the beauty of the Earth a lui John Rutter, cea care dă inclusiv titlul concertului.

Dacă Adiemus a mai fost prezentat în urmă cu 5 ani, tot de către Corul de Copii Radio, Opereta Ecologica en Quatro Actos se află la prima reprezentaţie în România. Lucrarea prezintă planeta albastră prin intermediul a patru elemente, personajele principale ale celor patru acte – Vânt, Râu, Arbore şi Mare – redate prin muzică, percuţie corporală şi efecte sonore. Una din cele mai populare lucrări corale contemporane, Adiemus a fost iniţial coloană sonoră pentru reclama unei linii aeriene americane. Lucrarea lui Karl Jenkins conţine sonorităţi tribale, influenţe de jazz, mişcare şi cuvinte într-o limbă special inventată.

Înfiinţat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluţie spectaculoasă încă de la apariţia sa în peisajul muzical românesc. Ansamblul, care a primit în 2004 titlul de AMBASADOR Cultural al Uniunii Europene, a susţinut sute de concerte a capella sau vocal-simfonice, sub baghetele celor mai recunoscuţi dirijori din ţară şi străinătate.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio (Str. Gral. Berthelot nr. 60-64) şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online, pe www.eventim.ro.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu