Cinci creatii artistice cu totul neobisnuite

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

1. Sculptura invizibilă

Realizată în 1985 de către marele Andy Warhol, Invisible Sculpture este un podium gol pe care artistul a pășit pentru o clipă, însoție de o inscripție cu numele lucrării. Sculptura invizibilă se află expusă în Muzeul Andy Warhol din Pittsburgh.

2. Blestem

Influențat de către Warhol , Tom Friedman a realizat în 1992 “A curse”, un spațiu gol, “așezat” pe un piedestal, care “a fost blestemat de o vrăjitoare”.

3. 1.000 de ore de fixat cu privirea

Este o lucrare realizată tot de către Tom Friedman între 1992 și 1997: o foaie albă de hârtie pe care artistul a privit-o fix în timpul acestor cinci ani, “în mod intenționat”, timp de 1.000 de ore.

4. Cerneală invizibilă

Două desene executate cu cerneală invizibilă, în 1989, de către artistul italian Gianni Motti.

5. 4′ 33″

Cea mai cunoscută – dar și cea mai controversată – creație a compozitorului experimentalist american John Cage (1912–1992): patru minute și jumătate de liniște. O lucrare compusă în anul 1952. Vă invit să o “ascultați” în interpretarea BBC Symphony Orchestra.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu