China: orasele fantoma

În acest moment, în China sunt aproximativ 64 de milioane de apartamente goale. 64 de milioane! Iar dacă această cifră nu vă impresionează, iată o alta: se estimează că există aproape 3 miliarde de metri pătrați de spații comerciale în construcție. Altfel spus: câte un mic birou pentru fiecare bărbat, femeie sau copil al Chinei.

Pentru a susține dezvoltarea economiei, guvernul chinez a investit sume uriașe în piața imobiliară. Și, nu în ultimul rând: începând cu luna februarie, China a devansat Japonia și a devenit cea de a doua putere economică a lumii. Iar analiștii spun că este doar o problemă de timp până când China va deveni lider mondial.

Ce se va întâmpla însă dacă piața imobiliară din China va intra, la rândul său, în criză? Recent, televiziunea publică din Australia a difuzat un scurt documentar pe această temă. Vă invit să îl urmăriți.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu