Ce spun anotimpurile despre personalitatea ta

Acum sunt de acord și cercetătorii: anotimpul în care ne-am născut ne poate influența viața.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Semmelwis (Budapesta) ale cărui rezultate au fost făcute publice în data de 19 octombrie, la Berlin, persoanele care s-au născut vara sunt mai predispuse schimbărilor de dispoziție când devin adulte. Cele născute iarna sunt mai puțin predispuse să dezvolte un comportament irascibil. Oamenii născuți primăvara au mari șanse să aibă un comportament foarte optimist, în tip ce aceia care s-au născut toamna sunt mai puțin predispuși la depresie.

Studiile biochimice au demonstrat că anotimpul nașterii influențează anumiți neurotransmițători – cum sunt dopamina și serotonina – acest lucru putând fi remarcat chiar și la vârsta adultă. Acești neurotransmițători au rol în reglarea unor procese cognitive cum ar fi emoția și stimularea, influențând dispoziția, astfel că cercetătorii consideră că în acest fel pot fi influențate anumite tipuri de comportament, anotimpul nașterii putând astfel avea un efect pe termen lung.

Ce spune anotimpul în care te-ai născut despre personalitatea ta

Iată rezultatele studiului în privința comportamentului, în funcție de anotimpul nașterii:

Vara. Şanse mai mari pentru un temperament caracterizat prin manifestări inegale, treceri rapide de la pesimism la entuziasm.

Primăvara. Şanse mai mari de a deveni exagerat de optimist.

Iarna. Şanse foarte mici pentru un temperament irascibil, în comparaţie cu cei născuţi în alte perioade ale anului.

Toamna. Înclinaţii mult mai scăzute către un temperament depresiv, în comparaţie cu cei născuţi iarna.

anotimp-personalitate

(surse: 1, 2)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. joulie

    Cei mai irascibili oameni pe care i-am cunoscut erau nascuti iarna, iar cei mai calmi, toamna..si nu prezentau urma de depresie. . din contra, oameni foarte echilibrati din toate punctele de vedere. .. am cunoscut persoane extrem de pesimiste nascute primavara si persoane pline de optimism nascute vara . In concluzie, o aberatie totala acest studiu..parerea mea. 🙂

Adaugă comentariu