Biletul de iesire din criza

Curtea Veche Publishing are plăcerea de a vă invita joi, 23 februarie 2012, la o dezbatere despre criza economică, pornind de la volumul “Biletul de ieşire din criză” de Adrian Vasilescu.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 16.00 la Librăria Sadoveanu (Bulevardul Magheru, nr. 6-8). Alături de autor, vor fi prezenți Marius Ghenea, antreprenor și membru al juriului în emisiunea “Arena Leilor”, Claudiu Șerban, manager la  Evenimentul Zilei şi Capital și Radu Preda, realizatorul emisiunii “Săptămâna Financiară:, ce va fi şi moderator al discuţiei.

Dezbaterea va porni de la ideile propuse de carte şi va aduce în atenţia publicului stadiul crizei economice la momentul actual, dar şi soluţiile depăşirii acestei perioade, aşa cum sunt ele văzute de Adrian Vasilescu şi de către cei trei invitaţi.

Tema pe care Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, o abordează în volumul său, Biletul de ieşire din criză, este una cât se poate de actuală: criza economică de la nivel mondial care ne afectează în prezent. Comparând criza de acum cu alte momente de răscruce pe care omenirea le-a traversat de-a lungul timpului şi, în special, cu Marea Criză din 1929-1933, autorul subliniază două aspecte: ciclicitatea acestor fenomene şi schimbările importante pe care ele le produc. Un capitol substanţial este dedicat situaţiei României, în context european şi mondial. Volumul este unul de larg interes, cu atât mai mult cu cât nu se adresează exclusiv specialiştilor, ci este scris într-un limbaj accesibil tuturor celor interesaţi de ceea ce ne rezervă, din punct de vedere economic, viitorul.

Actuala criză va fi şi ea, asemenea celor care au precedat-o, depăşită, ne asigură autorul. Care este însă “biletul de ieşire” puteţi afla din paginile cărţii, dar şi din dezbaterea de joi.

“Criza şi recesiunea sunt ca durerea şi febra: două simptome diferite ale aceleiaşi suferinţe (…) De regulă, criza şi recesiunea se conjugă, lovesc împreună şi produc efecte grave. Întâi apare criza, după care vine recesiunea, în punctul culminant al crizei; iar după ce recesiunea trece, criza mai zăboveşte o vreme. Un an, doi sau mai mulţi”. (Adrian Vasilescu)

Adrian Vasilescu s-a născut la 23 martie 1936. A urmat studii de economie, drept şi jurnalistică. A fost profesor asociat la Academia de Studii Economice, la Universitatea Bucureşti şi la Şcoala Superioară de Jurnalistică. Are o îndelungată carieră jurnalistică, debutând în presă în anul 1962. În prezent, susţine rubrici financiare săptămânale în cotidienele Ziarul Financiar şi Jurnalul Naţional, precum şi în revista Săptămâna Financiară. De asemenea, este frecvent invitat în cadrul dezbaterilor pe teme economico-financiare de la principalele posturi de televiziune şi de radio. În anul 1996 şi-a început activitatea în domeniul bancar, devenind coordonator al strategiei de comunicare a Băncii Naţionale a României, iar din anul 2001 ocupă funcţia de consilier al guvernatorului Mugur Isărescu.

Volumul Biletul de ieşire din criză a fost lansat pe 24 noiembrie 2011, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, şi este disponibil în librării la preţul de 38 lei.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu