Batalioanele corporatiste

Imaginile suprarealiste ale realității de zi cu zi.

Surreal Human Sculpture este un ciclul de “instalații artistice vii” pe care artistul Andrew Baines l-a început în 2006. Și pe care, îl continuă și astăzi, inspirat de o amintire din copilărie: avea doar 14 ani când, aflat în călătorie la Londra, a rămas uimit văzând mulțimea de oameni care se revărsa din ieșirea unei stații de metrou. L-a uimit că toți arătau aproape la fel, îmbrăcați “business”, de parcă ar fi fost clonați. “Acesta este un batalion corporatist, dragul meu, i-a spus atunci tatăl său, privindu-i nedumerirea. Vor continua să facă asta, de la ora nouă până la ora cinci, pentru restul vieții lor.”

Cuvintele tatălui i s-au întipărit în minte. Iar mai târziu, s-a întrebat cum ar arăta aceste batalioane încojurate de apa eliberatoare a oceanului. Și astfel au luat naștere Sculpturile Umane Suprarealiste.

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu