Higher Together

O metaforă artistică: o coloană legând pâmântul de cer, îngemânând trecutul, prezentul și viitorul.

O sculptură realizată de artistul Giulian Dumitriu, amplasată în noul sediu al companiei JTI România din București.

“Sculptura ilustrează creșterea continuă, durabilitatea și spiritul de echipă, înfățișând esența companiei JTI, într-o percepție personală.” (Giulian Dumitriu)

Higher-Together-1Giulian Dumitriu explorează în lucrările ultimilor ani un gen de nișă foarte special, un neo-realism contemporan cât se poate de abstract care, fără a fi asimilat artei industriale, răspunde căutarilor legate de identitatea artistică a corporațiilor, cu referire la branding și valori exprimate plastic.

“Una dintre sursele de inspirație pentru Higher Together a fost Coloana Infinitului, de Constantin Brâncuși, simbolul artei moderne, în România și în lume. Această lucrare reprezintă interpretarea originală a unor valori: Enterprising, Open, Challenging. Este vorba despre valorile companiei, dar și despre cele naționale, îngemănate simbolic cu cele ale companiei mamă din Japonia, fel de simple și profunde. De aceea am invitat astăzi, la acest vernisaj, un renumit critic de artă, Pavel Șușară, dar și un autentic cunoscător al transcendenței, Grigore Leșe“, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova și Bulgaria.

Higher-Together-2

JTI a sărbătorit anul trecut 20 de ani de activitate în România. Compania se numără printre cei mai importanți susținători ai celor mai prestigioase evenimente și instituții culturale din România: Festivalul George Enescu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Comedy Cluj, turneele Duelul Viorilor și Pianul Călător organizate de Radio România Cultural. JTI organizează de 15 ani Întâlnirile JTI, eveniment devenit o marcă a excelenței în cultură, care a avut ca invitați de-a lungul timpului personalități marcante ale dansului contemporan: Bejart Ballet Lausanne, Joaquin Cortes, Sylvie Guillem sau Maria Pagés şi Sidi Larbi Cherkaoui. Compania este un promotor al moștenirii culturale japoneze în România, fiind și cel mai important investitor japonez pe piața locală.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu