Toate cuvintele de dragoste pe care le știi

“Spune întotdeauna ce simți și fă ceea ce gândești.”

Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când te voi vedea dormind, te-aș îmbrățișa foarte strâns și l-aș ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când te voi vedea ieșind pe ușă, ți-aș da o îmbrățișare, un sărut și te-aș chema înapoi să-ți dau mai multe. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când voi auzi vocea ta, aș înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată și încă o dată până la infinit. Dacă aș ști că acestea ar fi ultimele minute în care te-aș vedea, aș spune “te iubesc” și nu mi-aș asuma, în mod prostesc, gândul că deja știi.”

Ziua de mâine nu-i este asigurată nimănui, tânăr sau bătrân. Azi poate să fie ultima zi când îi vezi pe cei pe care-i iubeşti. De aceea, nu mai aştepta, fă-o azi, întrucât, dacă ziua de mâine nu va ajunge niciodată, în mod sigur vei regreta ziua când nu ţi-ai făcut timp pentru un surâs, o îmbrăţişare, un sărut, şi că ai fost prea ocupat ca să le conferi o ultimă dorinţă. Să-i menții pe cei pe care-i iubești aproape de tine, spune-le la ureche cât de multă nevoie ai de ei, iubește-i și tratează-i bine, ia-ți timp să le spui “îmi pare rău”, “iartă-mă”, “te rog” și toate cuvintele de dragoste pe care le știi.”

Gabriel García Márquez
(6 martie 1927 – 17 aprilie 2014)

pe-sarma

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

3 comentarii

  1. elena talpos

    Din nefericire am crescut intr-o perioada in care vorbele erau de prisos sau mai bine spus nu eram educati in sensul acesta.Asta nu inseamna ca simteam ,iubeam mai putin ,dincontra…cand spuneai cuvantul” TE IUBESC” sigur aceasta era in stadiul de durere…era un adevar..nu, “SABLON”.Si totusi persoana alaturata de multe ori i-ar fi placut sa auda sau ar fi avut o zi mai buna sau nu s-ar fi stins… inainte sa o stie..etc,etc.Draga ,domnule TUDOR, MARE DREPTATE AVETI! Ce n-as da sa pot intoarce timpul inapoi….,sa le pot marturisi ceea ce simt, unor persoane dragi,ce nu mai sunt printre noi… Multumesc ca existati..!… aceasta pagina imi hraneste sufletul….pribeag..ELENA

  2. N.

    Nu spune totdeauna ce simti, dar permiteti sa simti si fa ce simti nu ce gandesti 🙂

  3. Mihaela

    Foarte frumos exprimat….sentimentele de iubire trebuiesc impartasite,si nu sa presupunem ca sunt cunoscute

Adaugă comentariu