Emoții și acadele

O serie de fotografii spectaculoase. Dar controversate.

Copiii din imagini plâng. Plâng cu adevărat. Și aceasta pentru că, în dorința sa de a surprinde emoțiile profunde, fotografa Jill Greenberg le-a dăruit micuților câte o acadea și, după ce i-a lăsat să se bucure de ea doar câteva secunde, le-a smuls-o din mâini. Acuzată că ar fi abuzat emoțional copiii, Greenberg și-a asigurat criticii că acadelele le-au fost înapoiate copiilor după doar 30 de secunde. În opinia artistei, reacția copiilor este asemănătoare “mâniei și neputinței” pe care ea o resimte în legătură cu situația politică și socială din SUA. Moment în care, cu nețărmurită inocență, întrebăm și noi, așa, într-o doară: în acest caz, ce ar trebui să simțim noi, românii “în legătură cu situația politică și socială” de la noi?

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Aly

    Ca sa le ajunga lacrimile pana pe gat e nevoie de mai mult de 30 de secunde ! Era nevoie sa ii tina si la pielea goala ? Parintii de ce nu au fost si ei acuzati ca au acceptat sa se faca experimentele astea pe copii lor ?

    1. Tatiana

      Bravo, Aly ! Mi-ai luat vorba din gura. E nevoie de cel putin, cel mai putin 10-15 minute ca sa ajunga la nivelul acela de disperare. O mama stie! In plus, sunt cam prea mari ca sa planga asa dupa o acadea. Poate pe la cateva luni, un an… N-a luat-o nimeni de ciuf? Eu ca mama, n-as fi fost de acord nici pentru milioane sa-mi supun copil unui asemenea experiment.

Adaugă comentariu