Trei cineasti romani nominalizati la Emmy 2012

♣ Cineaștii români Șerban Porupcă, Adina Bucur și Dragoș Stanomir au fost nominalizați la premiile Primetime Emmy 2012, pentru miniseria TV Hatfields & McCoys, produsă de televiziunea History Channel în colaborare cu Castel Film și realizată în România, anunță Mediafax. Şerban Porupcă a fost nominalizat la categoria “cea mai bună regie artistică pentru o miniserie TV”, Adina Bucur a fost nominalizată la categoria “cele mai bune costume pentru o miniserie TV”, iar Dragoş Stanomir a fost nominalizat la categoria “cel mai bun mixaj de sunet”. Miniseria “Hatfields & McCoys” a primit în total 16 nominalizări, inclusiv la categoriile “cea mai bună miniserie TV”, “cel mai bun actor într-o miniserie TV” (Kevin Costner şi Bill Paxton), “cea mai bună actriţă în rol secundar dintr-o miniserie TV” (Mare Winningham) şi “cel mai bun actor într-un rol secundar dintr-o miniserie TV” (Tom Berenger).

♣ “Premieră în România”, anunță Gândul: “Cetăţenii unui oraş, organizaţi pe Facebook, au obligat Primăria să renegocieze contractul unui concert cu Inna plătit din bani publici. Inna ar fi trebuit să primească 20.000 de euro din bani publici pentru 60 de minute de cântat, potrivit presei locale. Nemulţumiţi de suma mare pe care ar fi trebui să o primească, timişorenii nu au stat cu mâinile în sân şi au protestat faţă de decizia care urma să fie luată de Consilul Local al Timişoarei. Aceştia au făcut chiar o pagină de Facebook intitulată “Timişoara spune NU concertului INNA pentru suma de 20. 000 de euro”. Peste 1.500 de persoane au dat Like acestei pagini”. În cele din urmă contractul s-a renegociat, ajungându-se la 15.000 de euro.

♣ Și dacă tot vorbim despre facebook: o fotografie a Nadiei Comăneci cu flacăra olimpică de la Londra a devenit cea mai vizualizată şi distribuită postare din toate timpurile a cotidianului Gândul pe facebook. O fotografie care a strâns până la această oră peste 13.500 de like-uri, peste 2.700 de share-uri și peste 200 de comentarii.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu