Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Premiile Pulitzer 2011: victorie importanta pentru jurnalismul online

Strofe pentru zăpadă

Nu te dorește-aproape nimeni, deși te-așteaptă toți să vii… Mireasă-a brazilor geometrici și-a brazdelor însămânțate – solemnitate albă, rece, fatală,...

Continuare...


Powered by

Premiile Pulitzer 2011: victorie importanta pentru jurnalismul online

Sorin Tudorde @
19 April 2011

Pentru prima dată un premiu Pulitzer a fost câștigat de către un grupaj de articole publicate exclusiv online.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Premieră, ieri, la Premiile Pulitzer: ProPublica a câștigat un premiu și anul acesta însă, spre deosebire de premiul de anul trecut – care a fost pentru un articol publicat în The New York Times Magazine -, premiul din acest an a fost decernat pentru un grupaj de articole publicat exclusiv online. ProPublica este o platformă de știri și investigații independentă, fondată în 2007.

Premiul câștigat anul acesta de către ProPublica este mai mult decât un trofeu: este o victorie pentru jurnalismul online și un semnal pentru anii ce vor veni.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri