Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Pensionarii au umor

Workshop inedit susținut de renumitul regizor de teatru Paul Bargetto

Festivalul naţional de teatru INDEPENDENT vă invită la un workshop despre supraviețuire și sustenabilitate în cultura independentă. Festivalul naţional de...

Continuare...


Powered by

Pensionarii au umor

Sorin Tudorde @
28 December 2011

Aventurile fotografice ale unui octogenar.

Francezul Gilbert Garcin și-a început cariera fotografică la vârsta de 65 de ani, după ce, ieșind la pensie, s-a retras de la conducerea unei fabrici de corpuri de iluminat. Știu că sună ca începutul unui film (sau, în fine, ca un început de povestire). Însă acesta este purul adevăr.

Schimbarea orei

Astăzi, ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, se bucură de mai multe albume publicate, de o agendă expozițională extrem de încărcată și, mai ales, de foarte mulți admiratori. Pentru că, așa cum veți vedea, ironia și umorul său sunt molipsitoare, iar suprarealismul lucrărilor scoate în evidență o realitate de prea multe ori șchioapă.

Tell

Viața, vedere de ansamblu

Iluzia unui amator de artă

Recoltă tardivă

In vitro

Contract de căsătorie

Cercul familiei

Divergențe

Autocontrol

Parvenitul

Viața, rezumat

Rezervare

Ambiție rezonabilă

Mai multe lucrări (și, firește, mai multe informații) pe site-ul lui Gilbert Garcin.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri