BAD Rally: frumoșii români care vor străbate 10.000 de km sprijinind o cauza umanitară

O cauză umanitară, 2 continente străbătute, 30 de zile de raliu, 10.000 de km parcurși. Sau, altfel spus: primii doi români care participă la Amsterdam-Dakar Challenge.

BAD Rally. Aceasta este numele primei echipe românești care va participa la Amsterdam-Dakar Challenge. O echipă formată din Alexia Ion și Mihai Tuhari, doi tineri români care “atunci când le place ceva cu adevărat, nu dau înapoi”.

“Suntem obișnuiți cu călătoriile lungi și vrem să experimentăm cât mai mult, tocmai de aceea ne-am ales o provocare pe măsură. Pentru noi, Amsterdam-Dakar Challenge reprezintă o experiență unică în viață, în care spiritul de aventură se împletește cu dorința de a reda zâmbetul pe buze unor copii care nu au avut șansa unui trai mai bun.”

“Nu era nici jumătatea lui decembrie 2012 când am acceptat provocarea Amsterdam-Dakar Challenge. Am pornit de la un simplu gând: cum ar fi să fim primii care străbat 10.000 km, adică 13 țări în 30 de zile, la volanul unui Opel Astra Caravan din ’97 și să mai și ajutăm la o cauză mai mare decât noi? “

Și astfel a apărut și numele echipei: “BAD Rally vine de la București-Amsterdam-Dakar! BAD Rally suntem noi – Alexia şi Mihai, primii români înscriși vreodată în cursa aceasta, ce se ține încă din 2004″.

“Străbatem 2 continente, 13 ţări şi 10.000 de km într-o lună, nu ne gândim la situaţia critică din Mauritania, trăim cea mai tare experienţă a noastră de până acum şi ducem maşina până în Gambia, la Banjul, unde contribuim activ la strângerea de fonduri. La Banjul mașina este licitată, iar banii obținuți sunt donați fundației Challenge For Charity Foundation (CFCF) ce a strâns până în prezent mai mult de 3 milioane de euro și care se ocupă de mai multe proiecte în Africa, ce sunt legate de educație, sănătate, drepturile femeilor și nu numai. Numele competiției a rămas “Amsterdam-Dakar Challenge” însă licitația se desfășoară la Banjul, deoarece nu mai este permis importul mașinilor cu o vechime mai mare de 5 ani în Senegal.”

“Am ales calea dificilă pentru o donație, ar spune unii. Noi spunem că pentru o astfel de cauză avem nevoie să simțim că ne zbatem, că muncim, că trăim cele 30 de zile la intensitatea de care suntem în stare. Vom simți pe pielea noastră cum e să nu ai aer condiționat când mergi prin deșert, cum e să dormi din când în când la cort sau să mănânci zile la rând supă la plic, conserve și covrigei. Să nu uităm nici de zona de câmp minat (între Sahara de Vest și Mauritania) sau de bolile dintre cele mai exotice. În schimb, la final, când oprim motorul în sfârșit vom ști pentru ce am făcut-o.”

“Pregătirile pentru aventura Amsterdam Dakar Challenge sunt în toi, deja am vopsit BAD-mobilul, l-am echipat cu proiectoare de off-road, am avut și câteva apariții media, însă avem nevoie în continuare de susținere, mai ales financiară. Noi considerăm că pentru a ajunge în Gambia și apoi în România teferi, avem nevoie de 5.000 euro în care includem benzina până în Banjul, biletele de avion Banjul-București, mâncare și cazare. Orice sumă contează și ne ajută în aventura noastră.”

“Dacă vă place de noi, este foarte ușor să ne donați, o puteți face de pe pagina “Sustine-ne” de pe site-ul nostru, sau prin Indiegogo.”

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu