Vortice Dance Company, la Întâlnirile JTI

JTI anunță cea de-a paisprezecea ediție a Întâlnirilor JTI. La Intâlnirile din acest an participa compania portugheza Vortice Dance Company, care va prezenta două spectacole diferite: “Dracula” și “Soliloquy”.

Evenimentele vor avea loc pe 16, respectiv 19 septembrie, la orele 19:00, la Opera Naționala din București.

Prima ediție a Întâlnirilor JTI a fost inaugurată în anul 2000 de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmata de Nacho Duato și Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu și Baletul Național din Chile, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco.

Compania de dans Vortice a fost creată în 2001 de coregrafii Cláudia Martins și Rafael Carriço. Absolvenți ai Escola Superior de Dança în domeniul reprezentației scenice și bursieri în cadrul programului “Erasmus”, la Hoggenschool Dansacademie Tilburg, în Olanda, cei doi artiști și-au dezvoltat activitatea în sfera dansului contemporan. De-a lungul anilor, Vortice Dance Company a devenit una dintre cele mai prestigioase trupe de balet din Portugalia, cu numeroase premii pe plan international. Activitatea companiei a fost recunoscuta de public și critici din Japonia, Spania, Finlanda, Danemarca, Elvetia, Brazilia, Letonia, Ungaria, Italia, Maroc, Portugalia, Macedonia, SUA. Printre distincții menționăm Premiul Publicului, în 2002, la a patra ediție a Concursului de Balet și Dans Modern, înmânat de Alteța Sa Printul Takamado și de Maia Plisetskaya sau Premier Prix Professionnel la concursul Printemps de la Danse din Elvetia, in 2001.

Pentru “Dracula“, primul spectacol prezentat, cei doi coregrafi au folosit mai multe surse de inspirație, de la celebrul volum semnat de Bram Stoker, până la legende sau mituri din diverse culturi. “Suntem cu toții, femei sau bărbați, făcuți din carne și sânge, amestecați în jocuri de dominare și supunere. Substanța din care suntem creați reprezintă natura noastră, dar și cea mai mare slăbiciune. Și, sub imperiul slăbiciunii, cedăm, adesea mult prea ușor, tentației…”, declară Cláudia Martins și Rafael Carriço.

Soliloquy – About Wonderland e un spectacol de cu totul altă factură și prezentare. Așa cum declară cei doi artiști, “Soliloquy vorbește despre situații din viața de zi cu zi, în fața cărora reacționăm cu toții într-un mod intuitiv și asemănător… Inevitabila moarte, singurătatea, sentimentele, toate acestea nu ar deveni fatale dacă am ști să ascultăm pur și simplu…”.

Aflat la cea de-a paisprezecea ediție, evenimentul Întâlnirile JTI este organizat și in acest an de Fundația Art Production.

Vă așteptăm la Întâlnirile JTI!

JTI este membră a Grupului Japan Tobacco (JT), unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun. JTI comercializează mărci renumite pe plan internațional precum Winston, Mevius și Camel. Portofoliul companiei include și mărcile internaționale Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour și LD. Având sediul central la Geneva, Elveția, JTI are 25.000 de angajați și operațiuni în 120 de țări. Pentru mai multe informații, vizitati www.jti.com.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu