“Soarele audiovizualului românesc de la CNA răsare”

Iar această țară se numește România…

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, 29 septembrie 2015, 12 ediţii ale emisiunii “Un show păcătos”, moderată de Dan Capatos şi difuzată la Antena 1, în perioada aprilie – septembrie.

Între aceste emisiuni monitorizate de CNA s-a numărat şi o ediţie în care Nicolae Guţă a lovit-o pe iubita lui însărcinată, Iulia.

Membrii CNA au discutat şi cu reprezentantul televiziunii Antena 1, avocatul Daniel Ionaşcu, a cărui pledoarie a pornit de la afirmaţia “Soarele audiovizualului românesc de la CNA răsare”.

Daniel Ionaşcu s-a referit şi la bătaia dintre Nicolae Guţă şi iubita sa, care a avut loc în direct, în emisiunea “Un show păcătos”, despre care a relatat ulterior şi tabloidul britanic Daily Mail. El a spus că această “publicaţie de renume” a preluat informaţia referitoare la conflict, fără a critica modul în care şi-a făcut treaba Antena 1 în acest caz. “Înseamnă că subiectul suscită interes şi pentru un ziar londonez”, a spus avocatul. Totodată, Ionaşcu a susţinut că acest caz a fost privit ca o “ţiganiadă modernă, nu a lui Budai Deleanu, ci a lui Capatos. După ora 23.00 o astfel de emisiune este permisă de legea audiovizualului. (…) Noi aici nu discutăm moralitatea, moralitatea se discută de biserică, ci legalitatea”.

În cele din urmă, CNA nu a sancționat bătaia în direct dintre Nicolae Guţă şi iubita lui, ci doar limbajul injurios folosit în cadrul altor ediții ale emisiunii. Motivul? Membrul CNA Radu Herjeu a constatat că în prezent Legea audiovizualului nu interzice bătaia, la TV, după ora 23.00.

“Cei care au făcut legea nu s-au gândit că aşa ceva o să se întâmple (…) Dar legea pedepseşte foarte clar limbajul injurios, indiferent de oră”, a spus Radu Herjeu, precizând că şi-aş dori sincer ca membrii CNA să solicite Comisiilor parlamentare de specialitate ca, într-un timp rezonabil, să se gândească la modificarea Legii audiovizualului. “Pentru că nu vom putea amenda bătaia, nu avem pe baza a ce.”

CNA

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu