România: viață de câine

Max, câinele-erou al Armatei Române a fost lăsat să moară chiar de cei cărora le-a salvat viaţa. Împreună, însă, putem să-l salvăm.

În vârstă de cinci ani, Max este singurul câine al Armatei antrenat să detecteze explozibili în tetrele de operaţiuni. A efectuat două misiuni în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” şi a Batalionului 300 Infanterie “Sf. Andrei”.

Max şi-ar fi continuat misiunile dacă nu era diagnosticat cu o boală extrem de gravă, dirofilarioză, cunoscută şi ca viermi la inimă. Este vorba de un parazit extrem de periculos care se transmite prin înţepătura de ţânţar, larvele pătrunzând prin sistemul digestiv şi localizându-se în final în artera pulmonară şi în inima câinelui. Dacă ar fi fost imunizat corespunzător, Max ar fi sănătos şi astăzi.

Acum însă tratamentul său este costisitor şi de lungă durată. 600 de lei pe lună, vreme de trei ani. Armata nu a vrut să audă însă de el, singura opţiune fiind un adăpost în care probabil şi-ar fi găsit sfârşitul fără glorie.

Însă, potrivit cotidianului Gândul, iubitoare de animale însă, Sorina Hanea, l-a cerut Armatei, fiind decisă să lupte pentru viaţa sa. De câteva ori pe lună se duce cu el la medicul veterinar, încercand să-l salveze. Complicaţiile nu l-au ocolit pe Max, chiar de ziua naţională ajungând la medic unde i s-au scos mai mulţi litri de lichid abdominal, care nu îl lasau să respire şi apasau asupra organelor vitale.

Împreună putem să-l salvăm pe Max.Pentru a contribui la tratamentul lui Max se pot face donaţii în contul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor “Nu mai eşti singur”. Datele de contact le găsiți aici.

Max-eroul

Foto: Adriana Neagoe, Mediafax.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Nick

    cum as putea sa contactez doamna care a luat cainele? ( Sorina Hanea )

    1. Sorina Hanea sorina.hanea(at)gmail.com / 0723.035.352

Adaugă comentariu