Dincolo de infinit

O instalație artistică multisenzorială aflată la intersecția dintre două mari culturi.

Dincolo de infinit este o instalație artistică realizată de artistul şi teoreticianul francez Serge Salat. O instalație care folosește oglinzile, lumina, muzica și arta fractală pentru a purta percepţiile vizitatorilor “dincolo de spaţiu”, într-o expoziție itinerantă care străbate în aceste zile zece mari orașe din China.

Măsurând 12,45 metri lungime, 10,8 metri lățime și 3,8 metri înălțime, Dincolo de infinit împrumută scheme spațiale din arhitectura grădinilor din Suzhou Gardens, capodopere ale peisagisticii chineze, evocând în același timp stilul arhitectonic contemporan al Estului și Vestului. Un spectacol fascinant în care iluzia este doar pretext pentru oglindirea unei realități, iar oglindirea, o metaforă culturală.


(via designboom)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu