Belissimi

Concert de operetă şi musical Florin Budnaru şi Cătălin Petrescu în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical “Viaţa e frumoasă!”.

Când un tenor şi un bariton se duelează pe ritmuri muzicale, rezultatul nu poate fi decât la superlativ. Drept urmare, concertul de operetă şi musical prezentat de tenorul Florin Budnaru şi baritonul Cătălin Petrescu, intitulat “Belissimi”, reprezintă o invitaţie la exuberanţă şi optimism pe acorduri muzicale completate de momente coregrafice antrenante.

Regizat de Dragoş Galgoţiu, concertul aduce în faţa spectatorilor magia ariilor din operete îndrăgite precum “Silvia”, “Marco Polo” sau “Prinţesa circului” şi a musicalurilor celebre “Notre-Dame de Paris”, “Mizerabilii”, “Scripcarul pe acoperiş”, “Cabaret” sau “Rebecca”, în cadrul unei confruntări artistice de excepţie, care îi are drept invitaţi pe soliştii Irina Baianţ şi Ernest Fazekas şi prim-balerinul Traian Vlaş.

Cele două reprezentaţii ale concertului “Bellissimi”, desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical “Viaţa e frumoasă!”, vor avea loc vineri, 8 noiembrie, ora 20.00, la Grand Cinema Digiplex din cadrul Băneasa Shopping City, şi duminică, 10 noiembrie, ora 19.00, la Centrul Cultural “Ion Manu” din Otopeni. Evenimentul din 8 noiembrie va fi urmat de lansarea volumului “Între două lumi… Florin Budnaru” de Ion Moldovan.

Florin Budnaru. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia canto-clasic, la clasa maestrului Ionel Voineag şi Marius Brenciu, iar din anul 2002 este solist al Teatrului de Operetă şi Musical “Ion Dacian”, unde a realizat roluri remarcabile în spectacole de operetă dar şi de musical precum “Văduva veselă”, “Contesa Maritza”, “Romeo şi Julieta”, “Liliacul”, “Rebecca” şi multe altele. Tenorul a colaborat, de asemenea, cu Opera Naţională Bucureşti (debut – 2005), Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta, Filarmonica Română etc., iar în 2011 a obţinut Premiul pentru cea mai bună voce de musical şi operetă la “Gala premiilor VIP pentru artele spectacolului musical” şi Trofeul “Sylvester Levay” la concursul Internaţional de Musical “Sylvester Levay” (Serbia).

Cătălin Petrescu. Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa Silviei Voinea, şi Universitatea “Spiru Haret” (Facultatea de Teatru), clasa prof. Constantin Codrescu. Din anul 1999 face parte din echipa Teatrului de Operetă şi Musical “Ion Dacian”, iniţial, ca membru al Corului, iar din 2004, ca solist pe scena aceluiaşi teatru, fiind apreciat pentru apariţiile sale în roluri precum: Boni din “Silvia”, Emcee din “Cabaret”, Prinţul din Verona în “Romeo şi Julieta”, Jack Favell din “Rebecca”, Poetul din “Maria de Buenos Aires”, Falke din “Liliacul”. Baritonul a colaborat, de asemenea, ca dirijor cu Corul „Divina Armonie” (2001-2002), şi corala “Carmen” (2003-2010) şi a participat la un turneu în SUA cu “La Traviata” (rolul Baronului Douphol) în cadrul Companiei Academice de Operă “Darclée”.

Biletele pentru concertul “Bellissimi” sunt disponibile la Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City). Accesul la evenimentele desfăşurate la Centrul Cultural “Ion Manu” Otopeni este gratuit.

Pentru evenimentele desfăşurate în celelalte locaţii partenere biletele sunt disponibile în reţeaua EVENTIM şi la magazinele partenere (Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, birourile proprii Eventim), precum şi la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu