Adevărul despre Internet

Câteva gânduri și câteva glume grafice în care cu toții ne regăsim.

“Internetul este subconștientul societății. Ni-l putem imagina ca pe rețeaua de canalizare a unui oraș, unde se deversează toate dejecțiile.” (Mircea Cărtărescu)

“Internetul este ca un oraș… Este acolo un moșneag foarte isteț. I se spune Google… E spirt.” (George Pruteanu)

“Poate că nu ai știut niciodată, de fapt, cine ești. Vrei să știi?! Poți suporta durerea celui mai anevoios drum din lume?! Nu este nevoie decât de un clic. Doar trăim – nu-i așa? – în Lumea WWW.” (Eugen Ovidiu Chirovici)

“Internetul, cu toate derivatele sale de ultimă oră, mereu în extindere, subminează sau înlocuiește produsul de “hârtie” și va schimba probabil, treptat, cam totul, maniera de a scrie, de a citi, de a edita și a difuza cultura, literatura. Din fericire, nu vom apuca această nouă poznă a progresului, nu suntem nemuritori…” (Norman Manea)

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. cornel

    Mircea Cartarescu, ignora deliberat, cel putin, un substantial pachet de contributi pozitive ale internetului. Sunt convins ca la o buna parte dintre oameni, inconstientul nu reprezinta zona de refulare a dejectiilor. Internetul ca si toate descoperirile aplicate, are numeroase contributi pozitive, greu de comensurat, imposibil, pana in prezent de inlocuit. La fel de adevarat este ca produce si mult rau, dezinformare, abjectii, etc. Sper ca MC, sa nu ramana cantonat aici, in acest ultim domeniu, ca utilizator.

  2. criss

    Cornel,textul tau e plin de greşeli.Ai lipsit de la orele de gramatică.

Adaugă comentariu