Domnul Fericire

Un scurt film despre unul dintre cei mai fericiți oameni din lume. Și despre ce am putea învăța din acestă poveste.

Când călătorul ajunge pentru prima dată în Hamilton (capitala Insulelor Bermude) și îl vede pe Johnny Barnes, stând pe refugiul din mijlocul unei intersecții, fluturând braţele şi trimițând sărutări conducătorilor auto, crede, probabil, că bătrânul de 88 ani și-a pierdut mințile. Însă nu este deloc așa: Johnny este unul dintre cei mai iubiți locuitori ai arhipelagului tocmai pentru că face acest lucru, timp de 6 ore, zi de zi. Indiferent dacă plouă sau este soare. Fără ca nimeni să-l plătească. Mânat doar de dorința de a le aduce celorlalți un zâmbet pe buze.

Totul a început acum 26 de ani când, ducându-se de la muncă, s-a blocat într-o intersecție (Insulele Bermude au unul dintre cele mai aglomerate șosele din lume). Și, văzând frustrarea oamenilor, a început să îi salute şi le spună bună dimineaţa. I-a plăcut atât de mult încât a venit și a doua zi. Și le-a făcut oamenilor cu mâna și le-a trimis sărutări strigându-le “te iubesc!”. La început, unii l-au crezut nebun. Însă, curând, toți au apreciat stropul de dragoste și fericire pe care Johnny îl revarsă asupra lor. De atunci, în fiecare zi, indiferent de vremea de afară, se trezeste la 3 dimineața şi se duce în intersecţie pentru ca, ore în șir, să îi salute pe toți cei care trec pe acolo. Și astfel Johnny Barnes a devenit omul cel mai iubit din Bermuda. Un om pe care l-au botezat Mr. Happy Man și în cinstea căruia au ridicat o statuie. Chiar acolo, în intersecție.

Aceasta este povestea sa. O poveste spusă de către regizorul Matt Morris.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu