21 de ani

Întreaga viață a unui bărbat, din momentul în care s-a născut și până la vârsta de 21 de ani, expusă online.

Ideea nu este nouă și, până la o limită, este interesantă. În acest caz. însă, întreaga viața a lui Cory McLeod, un student la Universitatea Leeds Met, lucrurile merg parcă prea departe: părinții săi au început să îi facă o fotografie în fiecare zi încă de când s-a născut, iar acum întreaga sa viață de până în prezent poate fi urmărită în cadrul unui montaj de șase minute.

Dorința părinților de a-și fotografia odrasla și a se lăuda cu ea este, evident de înțeles. Și a fost așa încă de la începuturile fotografiei. Ce ne facem astăzi, în era rețelelor sociale? Și cum resimt copiii aceste nevinovate și umane bucurii atunci când ajung la vârsta maturității? Au prioritate micile bucurii ale părinților sau dreptul la intimitate, chiar dacă acest drept va fi conștientizat, cândva, în viitor?

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu