Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Viața marelui vulcan

Episodul 1 – concurs de scenarii

HBO organizează un nou concurs de scenarii. În calitate de producător de ficțiune, HBO România lansează un nou concurs de...

Continuare...


Powered by

Viața marelui vulcan

Sorin Tudorde @
26 June 2013

O serie de fotografii realizate de Doru Panaitescu pe muntele Etna, la peste 3.000 de metri altitudine.

“Acolo, la 3000 de metri, cenușa și bombele vulcanice fac muntele să arate selenar. Totuși, viata se încăpățânează să reziste și să ne surprindă. Cateva cadre de acolo unde nu ar trebui să trăiască nimic: la altitudini de 3000 de metri și peste, unde vegetația dispare cu desăvârțire.” (Doru Panaintescu – Exista viață pe Etna)

“Sub fiecare piatră erau zeci de gărgărițe.”

“O viespe carnivoră, prădător al gărgărițelor aflate cu zecile de mii aici, sus, pe vulcan.”

“Un fluture cu oceli, deloc ușor de camuflat în peisajul întunecos de la altitudine.”

“Și un ultim locuitor de la aproape 3000 de metri, un cosaș foarte bine camuflat, dar nu suficient pentru un ochi ager de entomolog în devenire.”

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.