Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cinci lucruri neașteptate despre dragoste și îndrăgostiți

România: una cele mai spectaculoase fotografii din 2012

O fotografie realizată în România a fost selectată de către National Geographic în lista celor mai spectaculoase zece imagini ale...

Continuare...


Powered by

Cinci lucruri neașteptate despre dragoste și îndrăgostiți

Sorin Tudorde @
27 May 2014

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Știați că…

1. inimile îndrăgostiților chiar bat la un ison. O spun cercetătorii: după doar trei minute în care se privesc în ochi, ritmul inimilor se sincronizează. Și arată astfel…

indragostiti

2. dezmierdarea are, pentru îndrăgostiți, același efect neurologic pe care îl au analgezicele.

3. atunci când ne îndrăgostim, pierdem, în medie, doi prieteni apropiați. Explicația e dată de faptul că persoanele îndrăgostite alocă mai puțin timp celor din jurul lor: cercetătorii au constatat că, în loc de a avea, în medie, cinci prieteni apropiați, îndrăgostiții mai au doar trei prieteni apropiați.

4. în același timp, însă, este dovedit științific: persoanele îndrăgostite sunt mai puțin eficiente în viața de zi cu zi.

5. potrivit cercetărilor, atunci când vorbim despre atracția fizică dintre două persoane, un chip frumos contează mai mult decât un trup frumos.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.