Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cântecul prin care omul este invitat să se nască

“Ce este o femeie?”

“Nu orice ființă umană femelă este, în chip necesar, o femeie.” “Chiar există femei?” “Disputa feminismului a făcut să curgă...

Continuare...


Powered by

Cântecul prin care omul este invitat să se nască

Sorin Tudorde @
16 July 2013

Unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am citit.

“Există un trib în Africa unde data nașterii nu se calculează din momentul nașterii și nici din cea a conceperii, ci din momentul în care copilul a devenit un gând în mintea mamei sale. Atunci când o femeie se decide să aibă un copil, se duce și se așază singură sub un copac și acolo stă și ascultă până când aude în minte cântecul copilului care vrea să vină pe lume. Și, abia după ce a auzit cântecul, vine la bărbatul care va fi tatăl copilului și îl învață și pe el să îl cânte. Mai târziu, atunci când vor face dragoste pentru a concepe copilul, îl vor cânta împreună, ca o modalitate de a-și invita viitorul copil să se nască.

(…)În tribul african exista încă un moment în care unei persoane i se cânta cântecul sau. Dacă o persoană comite o crimă sau un alt inacceptabil act social, atunci ea este chemata în centrul satului și oamenii din comunitate formează un cerc în jurul său. După care îi cântă cântecul. Tribul înțelege că modul de a corecta actele antisociale nu este pedeapsa, ci dragostea și reamintirea propriei identități: atunci când iți recunoști cântecul, nu îți mai dorești să faci ceea ce ar răni pe altcineva.”

Continuarea aici.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri