Maidanezul: mod de utilizare

O campanie creativă: câini unici pentru stăpâni unici.

In Costa Rica, un stat micuț din America Centrală, s-a folosit o metodă creativă pentru a rezolva problema cățeilor fără stăpân. O organizație privată numită Territorio de Zaguates (trad: Teritoriul Maidanezilor) a condus o campanie interesantă pentru a mări numărul de câini adoptați.

Cum au făcut acest lucru?

În primul rând, au conștientizat faptul că era vorba despre o problemă de percepție. Desigur, există iubitori de animale în Costa Rica, însă cei mai mulți preferau câinii de rasă. Adăpostul avea însă predominant “maidanezi-imperiali” – corcituri din mai multe rase.

Soluția?

Dacă oamenii vor căței de rasă, atunci să le dăm căței de rasă! Având câteva indicii despre posibilii părinți ai câinilor și niște trăsături speciale ale fiecărui patruped în parte, simpaticii de la Territorio de Zaguates au inventat Rasele Unice. Așa a apărut Border Cockerul Coadă de Foc (o corcitură de Border Collie, Cocker Spaniol și Shetland Sheepdog, care poseda o coadă stufoasă ca de vulpe), Dobernauzerul German Coadă Dolofană, Pufosul Terrier Alaskan Collie ș.a.m.d.

Rezultate

După 45 de zile de campanie, adopțiile au crescut cu 1400%, “rasele unice” au cunoscut stăpâni unici, iar lumea a aflat că deși sunt numai 400 de rase de câini în lume, în Costa Rica există mii. 🙂

Înainte să vă luați un cățel, chiar și în România, amintiți-vă că diversitatea regăsită în orice maidanez îi conferă statutul de rasă unică. Poate ar fi o idee bună să “iubiți și câinii maidanezi”.

P.S. Vă amintiți campania de adopție Estoy Aqui din Chile? Puteți reciti articolul aici.

Maria Crăciun

Maria Crăciun

Recomandări

2 comentarii

  1. rox

    Din pacate in multe privinte, Romania se aseamana cu Costa Rica, deci la nivel de lumea a treia. Si in Costa Rica lumea prefera cainii de rasa. Am vazut foarte putini maidanezi in curtile localnicilor si mult mai multi caini de rasa. Si aici se otravesc cainii maidanezi. Si aici sunt violenti cu cainii. Desi invers, n-am vazut cazuri…. pe strazile oraselor sunt foarte putini caini. Partea buna e ca multi din americanii care se muta aici prefera sa adopte caini maidanezi si sa se implice in crearea de adaposturi.

  2. Adriana

    Am casa plina de animale fara pedigri, sigur nu am scris corect, dar pot fi scuzata. Toti cainii si pisicile indiferent din ce rasa sunt au aceleasi trasaturi specifice speciei. Daca sunt ingrijite si iubite, ofera la fel de multa tandrete si iubire. Noi oamenii suntem de rase diferite, europeni, indo-americani, caucazieni, si pana la urma nu suntem toti oameni, daca suntem. Nu pielea ne deosebeste, ci….sufletul.

Adaugă comentariu