Cum să faci o prezentare de succes

Cinci lucruri de care cu toții ar trebui să ținem seama in timpul unei prezentări.

1. Oamenii învață cel mai bine în segmente cu o durată de 20 de minute. Este și una dintre explicațiile succesului de care se bucură prezentările TED.

2. Canalele senzoriale multiple concurează unul cu celălalt. În timpul unei prezentări, angrenezi atât canalele auditive cât și cele vizuale. Iar pentru că suntem ființe vizuale, iar canalele vizuale sunt atuuri pentru audiență, asigură-te că slide-urile tale nu solicită oamenii să citească prea mult, altfel vor fi distrași de la ceea ce spui.

3. Ceea ce spui este doar o parte a prezentării. Psiholingviștii studiază modul în care informația este comunicată dincolo de cuvinte – acordă prin urmare atenție limbajului corporal și tonului. Înregistrează-te în timp ce susții prezentarea și ia măsurile care se impun.

4. Dacă dorești ca oamenii să întreprindă o anume acțiune, trebuie să îi îndemni să acționeze. La finalul prezentării specifică foarte clar ceea ce îți dorești ca audiența ta să facă.

5. Oamenii îți imită emoțiile și simt ceea ce simți. Dacă te pasionează un anume subiect, entuziasmul tău se va transmite audienței. Nu își ține în frâu acest entuziasm.

Dr. Susan Weinschenk

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu